Karin

Karins historie
Min søster Karin og jeg mistede vores mor 29. april 2006. Mor havde været syg i mange år af kræft. Karin og jeg støttede hinanden – vi havde hinanden at tale med, at græde med, og at grine med, når alt var for slemt. Ved mors begravelse sagde Karin :” Det bliver mig næste gang. Og jeg vil gerne ligge ved siden af mor”. Alligevel trøstede Karin mig. ”Er du o.k. ?” sagde hun. Jeg var nødt til at være o.k. Jeg havde nemlig Karin at tænke på. Jeg måtte være stærk.

Karin var nemlig selv syg af kræft. Hun fik diagnosen 4 måneder før mor døde. Hun kæmpede hele sommeren mod kræften. I september blev hun indlagt, og der var ikke mere at gøre. Efter 14 dage hvor hun var fuldstændig hjælpeløs, fik hun plads på Hospice. Det var det bedste der kunne ske. Hun livede lidt op, og der faldt en ro over hende. Det var som om, hun samlede sig til at sige farvel. Efter 2 uger på hospice ville hun pludselig tale med en sygeplejerske. Bagefter ville hun tale med os andre. Først hendes elskede mand, og hendes ældste søn. Senere var vores far og jeg hos hende. Til sidst kom Karins yngste søn. Det var som om hun havde ventet på dette farvel. Selv om hun næsten ikke kunne tale og havde svært ved at udtrykke det hun ville, så lykkedes det hende at fortælle os at hun var bange for smerterne, men ikke for at dø. Hun vidste at hun skulle et bedre sted hen. Og hun ville holde øje med os. Og hun elskede os alle hver og en.

Ugen efter var det præcis et halvt år siden mor døde. Jeg var sikker på at mor ville ”hente” Karin den dag. Men da det blev midnat var det ikke sket endnu. I fem uger havde vi – først på hospitalet og nu på Hospice - alle våget over Karin. Sygeplejerskerne rystede på hovederne og sagde ” hun snyder os hele tiden – hun er stærk” De blev ved med at sige, at det drejede sig om dage.

Da klokken var over midnat tog jeg hjem i seng. Klokken halv syv om morgenen den 30. oktober, vågnede jeg med kraftig hjertebanken.

Det var mørkt

Jeg lå lidt og faldt til ro.

Pludselig lød en stemme i rummet : ” Så….”

En lille klokke ringede.

Jeg slog øjnene op og vidste at Karin var død.

To minutter efter ringede min svoger.

Jeg var helt rolig, og hentede min far. Karin lå helt stille og fin i sit eget fine tøj. Nu havde hun ikke ondt mere. Jeg græd – og jeg græder stadig. Jeg savner hende helt ubeskriveligt.

Karin var mild, tålmodig, sød, klog, venlig, rolig og sej. Hun var min ven, veninde, min fortrolige, elskede storesøster. Hun var mit link til min barndom, min kilde af minder, min trøstende skulder, og min rådgiver.

Begravelsen var frygtelig. Nu stod jeg der alene med min stakkels far. Jeg kunne ikke mere være stærk. Jeg havde det som om jeg skulle besvime. Tænkte hele tiden, at det var det værste der kunne ske – tænk hvis jeg faldt om der midt i det hele. Så ville jeg få opmærksomheden – det måtte ikke ske. Hvad ville Karin ikke tænke.

Træk vejret roligt…………

Det gik……….

men det var det hårdeste jeg har oplevet. Præsten holdt den smukkeste personlige tale jeg har hørt. Det var som om Karin var til stede.

Det er stadig som om Karin er til stede. Hun kan ikke bare være væk. Når jeg lukker øjnene så er hun her sammen med mor. Jeg ser dem begge helt tydeligt. Jeg hører dem snakke. De lignede hinanden. Nu ligger de ved siden af hinanden på kirkegården.

De er nok sammen nu, og har det godt.

Det håber jeg af hele mit hjerte.