Formål

Formålet med SØSKENDEKRAM er, at skabe kontakt til andre søskende der har mistet søskende. Når søskende mister en søster eller bror, mister nogle søskende en del af sin identitet. Alle de ting man har lavet sammen i barndommen, er man måske lige pludselig den eneste der kan huske. Det kan være utrolig svært, at blive „enebarn“, nogle søskende mangler en søster eller bror at dele sit liv, dele oplevelser og historier med, også selv om man var en del af en større søskendeflok. Formålet er desuden at skabe en åben og sund debat omkring søskendesorg. En sorg der desværre alt for ofte ikke er synlig for forældre, arbejdsplads, omgangskreds, venner eller familie.

Søskendekram er ikke en erstatning for psykolog eller lignende. Men ment som et supplement dertil. Søskendekram er ikke drevet professionelt af fagfolk. Men kun af mig som privatperson og de kontaktpersoner der har meldt sig til at hjælpe og kun med den ekspertise man får, når man selv har mistet en bror eller søster. Søskendekram er et gratis tilbud, et spark bagi til at komme videre. Et sted hvor man kan få kontakt til andre der har prøvet det samme som en selv. Et sted hvor det er ok at græde og føle savn og sorg. Søskendekram kører gratis for dig som „bruger“. Det koster ikke noget, at bruge hjemmesiden eller få kontakt til andre søskende. Arrangementerne på Søskendekram vil fortrinsvis være gratis med mindre andet står oplyst. Ønsker du at hjælpe til i Søskendekram eller kan du bidrage med forslag til forbedringer af hjemmesiden eller andet, så kontakt mig eller en af vores andre kontaktpersoner – se kontakt.

I 2009 mistede 1.784 mennesker livet i aldersgruppen 5–49 år. Mon ikke der står mange søskende tilbage med den smerte, at miste en søskende. Derfor er Søskendekram oprettet, et fristed for os der står tilbage med savnet, du kan benytte sitet her, men du kan også benytte Facebook, hvor Søskendekram er oprettet som en lukket gruppe. Anmod om medlemsskab, og en af administratorerne vil godkende dig.

Du er selv med til at præge Søskendekram her og gruppen på Facebook. Jo mere du skriver, jo bedre bliver Søskendekram. Facebookgruppen er hurtigt vokset – og har nu over 1300 søskende der har mistet. Jeg håber, at du vil bruge denne gruppe også. Der er flere administratorer, så du skulle gerne blive medlem hurtigst muligt. Gruppen er lukket – det er en vurdering jeg som stifter har foretaget, da der er mange private oplysninger. Disse kan sagtens blive misforstået – hvis man ikke har prøvet på egen krop, at miste en søskende.

Du kan få kontakt til andre søskende der har mistet søskende. Hver søster/brors tab har sin smerte og hver søster/bror sin sorg og reaktion, derfor er det vigtigt for den søster/bror der har mistet en søskende, at man kommer til at snakke med en, der har været det samme igennem. Så find din kontaktperson og skriv til os.